Renovatie bourgondische witsteen

Renovatie bourgondische witsteen

april 2008

Privéwoning Adegem

Na het plaatsen van de nieuwe vloer was er geadviseerd de vloer wekelijks te dweilen met groene zeep met lijnolie, speciaal voor natuursteen. De eigenaars waren ervan overtuigd dat de vloer goed onderhouden werd. De vloer werd steeds geler van kleur, de voegen werden grijs, een vette laag bleef achter op de vloer. De vloer zou nooit meer te redden vallen. Zij zouden een nieuwe vloer moeten leggen, tot INTER-CARE in beeld kwam.

Na tussenkomst van INTER-CARE 

De vloer werd geeffend met diamandpads en een minuscuul laagje werd van de vloer weggeschraapt,  de vette coating werd op die manier vakkundig verwijderd en zelfs de oneffenheden in de tegels werden weggewerkt. Daarna werd de vloer met verschillende pads gepolijst om zo de door de eigenaar gewenste glans te bekomen. Geen stap te veel, geen stap te weinig. Tenslotte werd een vlekkenstopmiddel aangebracht waardoor de vloer extra beschermd werd.

De vloer ziet er weer als nieuw uit en laat zich dankzij het gratis goede advies heel gemakkelijk onderhouden!

renovatie-witsteen-bewerking met diamantschijf-effenen-polijsten
renovatie witsteen -  polijsten- renoveren.

De details zijn ook belangrijk

De moeilijk behandelbare plaatsen, de plinten werden met de hand aangepakt.  Daarvoor gaat zelfs Inter-Care door de knieën.

tijdens de renovatie

Halfweg de renovatie - de vloer ligt er momenteel nog mat bij, klaar om in verschillende stappen te polijsten, mooi effen en met een egale heldere kleur.

witsteen-renovatie met diamantpads- klaar om te polijsten- htc 500