PVC of Vinyl

PVC vloeren, beter bekend onder de naam "Vinyl"  zijn duurzaam, comfortabel, geluiddempend en eenvoudig te reinigen. Zoals linoleum bestaan er ook PVC-vloeren met verschillende toplagen, PU, zonder PU, ESD  toepassing.  Ook in de PVC zelf wordt een onderscheid gemaakt zoals, homogene PVC, heterogene PVC, in banen of tegelvorm.  Ook hier is een juiste aanpak van bij het begin noodzakelijk. Vraag aan onze specialisten welke behandeling geschikt is en welke onderhoudsmethode u het best kan toepassen.

Bescherming 

PVC-vloeren in kantoren, zorgcentra’s, labo's, kapsalons, autoshowrooms, ...  vragen om extra bescherming. Elke toepassing vraagt echter om een andere, aangepaste toplaag. Vraag dus raad aan onze specialisten en hun expertise, laat u inspireren door de voordelen.

De voordelen:

  • Vuil laat zich minder aanhechten.
  • Eventuele strepen van schoenzolen laten zich eenvoudig verwijderen.
  • Kleine krasjes, die tijdens het gebruik ontstaan, kunnen makkelijker worden hersteld.
  • De naden tussen de stroken en tegels vloeien goed dicht, waarmee de vloer een betere vochtbestendigheid krijgt.
  • De levensduur van de vloer wordt verlengd.

PVC in de gezondheidszorg

Hygiëne primeert in ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, woonzorgcentra en labo's. Daarom wordt er regelmatig ontsmet met alcoholhoudende producten of kleurende ontsmettingsproducten. Dit is goed voor patiënten, maar nefast voor de PVC-vloer.  Het resultaat is een matte vloere  of een vloer met vlekken. De oplossing ? Geef uw PVC-vloer een beschermlaag met een goede PU voor een schitterend resultaat.

PVC-ziekenhuis- behandeld met PU - inter-care

Dieptereiniging

Na enkele jaren veelvuldige gebruik is een intensieve reiniging noodzakelijk.  Voor zwaar vervuilde vloeren of vloeren met een beschadigde toplaag, kunnen wij alle vervuiling en oude polymeren verwijderen.  Daarna dient de vloer afgewerkt te worden met een nieuwe toplaag, te kiezen uit verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de toepassing.

pvc-woodstrip-pu coating - coating herstellen- krassen verwijderen- beschadiging herstellen

Eerste onderhoud

ls de vloer is gelegd, ziet deze er prachtig uit. Om optimaal en langdurig van uw nieuwe vloer te kunnen blijven profiteren adviseren wij om de vloer direct na installatie van een eerste extra beschermlaag  te voorzien. Er staan dan immers nog geen meubels op de vloer. 
Is de nieuwe vloer ondanks afdekken en beschermen tijdens de verbouwing toch vuil dan is het aangewezen eerst machinaal te reinigen om het (bouw)vuil te verwijderen  ter voorbereiding op een extra beschermlaag.

Indien de PVC reeds is afgewerkt af fabriek, kan het voldoende zijn de vloer na reiniging droog te boenen met een rode pad.

In ieder geval zullen onze specialisten u ook hier met raad en daad bijstaan.

Onderhoud

Voor dagelijks en periodiek onderhoud, beschikken wij over verschillende oplossingen.  Ook kunnen wij advies verstrekken uit het gamma van uw huisleverancier. Samen met u en uw  huisleverancier werken we een oplossing uit.  Onze gespecialiseerde expertise is een grote toegevoegde waarde bij het oplossen van zeer specifieke vloerproblemen.

U heeft geen huisleverancier, geen probleem, wij hebben de aangepaste onderhoudsproducten in voorraad. 

FloorCarePlan in slechts 6 stappen

Zorgeloos vloeronderhoud is niet langer een onbereikbare droom. De snelste weg naar correct en efficiënt vloeronderhoud, tegen een eerlijke prijs!

Stap 1: Inventarisatie

Wij brengen uw vloeren, het loopverkeer en de verschillende types ruimtes duidelijk in kaart. Ook de preventieve maatregelen zoals een schoonloopsysteem wordt mee in de inventaris opgenomen.

Stap 2: Audit

In deze fase gaan wij na hoe de geïnventariseerde ruimtes gereinigd worden. We bekijken de soort handelingen, de ergonomie, de frequentie van het reinigen, het resultaat en de vakkennis van het personeel.

Stap 3: Uw FloorCarePlan

Voor iedere ruimte wordt een handleiding opgesteld, waarin stap voor stap wordt aangegeven hoe men de ruimte moet onderhouden, hoe vaak de ruimte gereinigd moet worden, met welk materiaal en met welk product.

Stap 4: Opleiding

Wij leiden uw onderhoudsmedewerkers grondig op.  Met aandacht voor de ergonomie op de werkvloer.

Stap 5: Tijd voor actie ! Wij starten samen uw FloorCarePlan op.

Stap 6: Evaluatie en Bijsturing

  • Wij evalueren uw FloorCarePlan na 1md , 3md en 12 maanden en sturen bij indien dit nodig zou blijken.
  • U bent altijd zeker van een frisse, mooie en propere vloer!
  • U heeft geen huisleverancier, geen nood, u kan via onze shop & rent de juiste producten gewoon bestellen.