OOSTERSE EN LOSSE TAPIJTEN

Algemeen

tapijt-oosters tapijt-modern tapijt- tapijtreiniging-sfeervol-warm-gezellig

Met een oosters of een modern tapijt in huis heeft u een mooie en zeer sfeervolle, comfortabele vloerbedekking, geluiddempend en warmte-isolerend, bovendien is het vaak de centrale en gezelligste plek in huis.

Dieptereiniging

Uw tapijt heeft het hard te verduren, ondanks regelmatig stofzuigen oogt het niet meer fris en niet meer nieuw. INTER-CARE biedt een u een unieke dieptereiniging aan.

Vooraleer over te gaan tot dieptereiniging, bekijkt de specialist van INTER-CARE ieder tapijt apart. De reiniging wordt aangepast aan het soort tapijt om het gevaar op beschadiging zo goed mogelijk uit te sluiten en een zoeen optimaal resultaat te kunnen bekomen. Eventueel wordt vooraf een kleine test uitgevoerd om de kleurechtheid en de reactie van de kleuren te controleren.

De tapijten worden door onze diensten afgehaald en in onze werkplaatsen met de diepstoommethode gereinigd. Onder een druk van max. 70 bar en een temperatuur van max 70°C wordt er zuiver water geïnjecteerd in het tapijt, waarna onmiddellijk het vuil en water opgezogen wordt door een krachtige zuigmond. Druk en temperatuur worden altijd aangepast aan het tapijt. Een tapijt die de hoge druk en temperatuur niet verdraagt wordt zacht machinaal gereinigd. Gegarandeerd diepschoon.

Hebt u tapijten die toe zijn aan een dieptereiniging? Neem contact met ons op.

carpetten reinigen - specialistische reiniging carpetten - eigen atelier - inter-care

Bescherming

Beschermen doet u door een goede vuilvangmat aan iedere buitendeur te plaatsen, het vuil blijft waar het hoort, buiten! Uw mooie tapijt zal des te langer mooi blijven.

stoeldoppen en wielen

Stoeldoppen en wielen dienen geschikt te zijn voor zachte vloeren.  Dit verhindert overmatige slijtage van het tapijt. Wij verdelen de stoeldoppen en wielen van 'Scratch no more'. U vindt dit onder tabblad bescherming, wij zijn ook verdeler.

Behandel uw tapijt met een beschermende finish. Vlekken zijn eenvoudig te verwijderen en de vervuiling wordt ook aanzienlijk vertraagd.

schoonloopsysteem - bescherming - vuilvangmatten - inter-care

vekkenbehandeling

Er bestaan 2 soorten vlekken:

  1. watergebaseerde vlekken: wijn, frisdranken, alcoholische dranken, koffie, thee, bloedvlekken,...
  2. oliegebaseerde vlekken: olie, slasaus, boter, margarine, room, schoensmeer, vet, teer,...

Verse vlekken

Indien grote stukken, zoals bv taart, op een tapijt terechtkomen LEPEL VOORZICHTIG DE GROTE STUKKEN WEG.

  • absorbeer de vlek met keukenpapier door te deppen, NIET WRIJVEN!
  • verdun de vlek met lauw of koud water en dep met een zachte handdoek
  • droog de vlek met een droge handdoek
  • is de vlek nog niet verdwenen, behandel dan de vlek met aangepaste ontvlekker. Spoel opnieuw na met lauw water en dep droog met een zachte handdoek.

Oude vlekken

  • probeer te achterhalen wat voor soort vlek het is
  • behandel de vlek met een AANGEPASTE ontvlekker
  • spoel na met lauw water en dep droog met een zachte handdoek

Zoekt u een aangepaste ontvlekker? Contacteer ons voor advies en service.

Onderhoud

Regelmatig grondig stofzuigen is aangewezen, met onze krachtige stofzuigers is dat in een wip geklaard, welke stofzuiger u ook kiest. Een goede stofzuigerbeurt is een herademing voor uw tapijt. Voor hoogpolig tapijt raden wij u een sledestofzuiger aan met turbo zuigmond. Bij laagpolig tapijt levert de borstelstofzuiger een schitterend resultaat.

Een borstelstofzuiger zorgt ervoor dat het vuil tussen de haartjes weggeborsteld wordt en zet de haartjes weer mooi rechtop.  Een sledestofzuiger houdt zelfs de kleinste hoekjes proper en is wendbaarder in zeer drukbezette ruimtes.

Wij verdelen de professionele stofzuigers van SEBO.

stofzuiger - sebo- professionele stofzuigers- inter-care