Natuur om van te houden...

Natuursteen

Natuursteen-marmer-milieuvriendelijk-duurzaam-functioneel

Is een milieuvriendelijk natuurproduct, met een uniek en levendig uiterlijk.Bovendien is het een functioneel en duurzaam materiaal, dat voor een groot aantal binnen- en buitentoepassingen geschikt is.

De juiste materiaalkeuze en productkeuze in functie van het gebruik van uw natuurstenen vloer in combinatie met het juiste vloeronderhoud garandeert u een jarenlange tevredenheid van uw vloer.

Luxueuze uitstraling

Eerste onderhoud bij een nieuwe vloer

Uw nieuwe natuursteen daar mag u best trots op zijn en met redenen wil u daar ook van kunnen genieten. Uw nieuwe vloer wenst u wellicht zo lang mogelijk nieuw te houden.

Het is belangrijk de vloer goed te laten “uittdrogen” na het plaatsen.

Om vervuiling tegen te gaan plaatst u best goede deurmattten aan alle buitendeuren. Zand houdt u het best zover mogelijk uit de buurt van uw natuursteen, dit werkt als schuurpapier waardoor uw vloer snel zijn glans zal verliezen.

U kan voor het eerste onderhoud rekenen op meer dan 20 jaar ervaring van het INTER-CARE team. Jarenlange expertise in de oplevering van nieuwe natuursteen vloeren.

  • eerste opkuis en cementsluierverwijdering
  • herstellen glans door middel van polieren
  • ontkrassen door middel van polijsten
  • vlekwerend maken door impregneren
  • oppervlakte verdichten zodat vuil minder kans krijgt
hardsteen - belgisch blauw- natuursteen gerenoveerd - inter-care

Geef de natuur wat haar toekomt

Hierin hebben we 2 groepen:

1.Kalkhoudend

zoals marmer, jura marmer, witsteen, Belgische blauwsteen, dolomiet,...

  • Polijsten:  Krassen verwijderen doen wij met diamantschijven, van grof naar zeer fijn, in meerdere stappen afhankelijk van de staat van de vloer. 
  • Kristalliseren:  is een methode om de vloer door middel van een chemische en een mechanische actie vernieuwd uitzicht te bezorgen. Kristaliseren verhardt de toplaag, herstelt de glans, verbetert de slijtvastheid en vergemakkelijkt het dagelijks onderhoud omdat de toplaag verdicht is, waardoor het vuil moeilijker indringt.

2. NIET kalkhoudend

graniet, leisteen, gebakken tegels

Bij deze vloeren is het kristalliseren niet mogelijk, omdat er géén kalk in de steen zit. Het herstellen van de glans bekomt men nu enkel met het polijsten. Het polijsten gebeurt nu wel in meer stappen en met aangepaste diamantschijven. De korrel bedraagt P60, P150, P300, P500, P1000, P2000,P3000, P4000 en een finishing buffing.

Hieronder een voorbeeld van kristalliseren

kristalliseren - natuursteen -kristallisatie - polijsten door kristallisatie

Renovatie

Renoveren is een vrij ingrijpende behandeling van de vloer. Hier schrapen wij met onze machines met roterende diamantschijven een dun laagje van de vloer af.  Dit heeft het grote voordeel dat ook onfeffenheden hiermee weggenomen worden.  Door steeds fijner te bewerken bekomen we zo een toplaag met een dichtere en fijnere structuur.

Door onze machines te voorzien van de fijnste schuursegmenten kunnen wij de vloer de gewenste glans meegeven van zijdeglans, naar hooglans met spiegeleffect.  Dit resulteert in egale, gladde en dichte oppervlakken die optimale kleurdiepte vertonen.

Het INTER-CARE team komt ter plaatse, wij proberen naargelang uw wensen en de mogelijkheden van uw vloer de beste oplossing te bieden.

Bekijk alvast een paar realisaties.

Licht polijsten en Polijsten

Licht polijsten wordt toegepast op vloeren die nieuw zijn of een heel licht beloop vertonen.

Kleine krassen worden verwijderd en de vloer krijgt zijn glans terug. Er worden slechts enkele polijstbeurten uitgevoerd, in samenspraak met u wordt ook de graad van de glas bepaald van weinig glanzend over satijnglans of naturelglans naar super glanzend.

Polijsten is geschikt voor vloeren die een zwaar beloop en beschadiging vertonen. Daar wordt in verschillende stappen met onze roterende diamantschijven gewerkt. Het aantal stappen is afhankelijk van de vervuiling en beschadiging.  Dit wordt ter plaatse met u bekeken en besproken.

Onze specialisten kunnen u daarin met raad bijstaan.

polijsten- machinaal - natuursteen polijsten- door polijsten beschermen- verdichten van het oppevrlak - inter-care

Algemeen onderhoud

Zoals elke vloer moet ook uw natuursteen regelmatig onderhouden worden. Als reinigingsproducten kiest u best een neutraal reinigingsproduct, een product met een neutrale pH-waarde.

Wat is een pH-waarde : pH geeft aan hoe zuur een product is. De schaalverdeling van de zuurgraad loopt van pH 0 tot pH 14. Zure oplossingen hebben een pH-waarde < 7. Hoe zuurder een stof is, hoe lager de pH . Basische stoffen, ook wel logen genoemd, hebben een pH-waarde >7. De waarde van 7 ligt precies tussen de zuren en de basen in. Stoffen met een pH van 7 wordt daarom ook wel neutraal genoemd, het is namelijk geen zuur en ook geen base. Zuiver, gedestilleerd water heeft een pH-waarde van 7.

Af en toe de vloer "voeden" mag, maar best niet te veel. Vind u het moeilijk om het juiste product te kiezen, onze specialisten staan u graag met raad en daad bij. U kan binnenkort altijd de producten bestellen via onze Shop & Rent.

base-zuur - ph waarde - ph schaal - base loog ph neutraal - alkalische oplossing - reinigen - inter-care

Bescherming

Algemeen

Uw natuursteenvloer is een natuurproduct dat naargelang de soort, kalkhoudend of niet-kalkhoudend, best tegen een stootje kan. Toch is het ook aangewezen in bepaalde ruimtes, zoals een keukenomgeving, een hotellobby, om de vloer extra te beschermen.  INTER-CARE biedt verschillende soorten bescherming aan, steeds op maat van de vloer en de functie en het gebruik.

Impregneren

de water en vloeistofopname wordt door impregneren tot 95% gereduceerd (afhankelijk van de steensoort). Door deze materialen te impregneren wordt een perfecte waterafstotende en vlekwerende bescherming verkregen zonder dat de natuurlijke uitwaseming wordt tegengehouden. Onze vlekstopbehandeling is een behandeling die de natuursteen niet aantast en tevens ook het uitzicht van de vloer niet wijzigt.

kristalliseren - pasta - polijstmachine - hoge toeren- kristaliseerpasta - inter-care

Kristalliseren & mineraliseren

Het oppervlak wordt bewerkt met een polijstmachine en een speciaal poeder wat met water gevormd wordt tot een pasta, welk op de natuursteen wordt ingewreven tot hoogglans. Met veel water wordt de pasta nadien verwijderd.

Mineraliseren is een vooral mechanisch proces en vergt geduld. De behandeling is geschikt voor steensoorten hoofdzakelijk bestaande uit siliciumbestanddelen, zoals granieten.

De behandeling heeft een drieledig resultaat:

  • Het oppervlak verdicht waardoor minder vlekgevoelig
  • De toplaag verhardt waardoor minder kras- en slijtgevoelig
  • Door de briljante glans verbetert het aanzien van de natuursteen

3M Scotchgard Floor Protection

Het INTER-CARE team werkt samen met de professionals zoals 3M. Scotchguard Protector is een hedendaags product om uw natuursteen  te beschermen. Scotchgard Protector  heeft de norm gezet voor ecologisch leiderschap. Door ervaren 3M medewerkers voldoet 3M aan de strengste normen voor kwaliteitscontrole en is de kwaliteit ook gegarandeerd.

Ons team werkt nauw samen met de fabrikant om ons in staat te stellen de beste behandeling voor uw vloer te kunnen bieden.  Een correct aangebrachte 3M Scotchgard Floor Protector bespaart u na de behandeling 50% onderhoudskosten.  Het aanbrengen kan enkel door specialistische vloertechniekers uitgevoerd worden.

3M scotgard by inter-care --bescherming - protection- nanotechnologie

FloorCarePlan

Uw FloorCarePlan in slechts 6 stappen.

Zorgeloos vloeronderhoud is niet langer een onbereikbare droom. De snelste weg naar correct en efficiënt vloeronderhoud, tegen een eerlijke prijs!

Stap 1: Inventarisatie

Wij brengen uw vloeren, het loopverkeer en de verschillende types ruimtes duidelijk in kaart.

Stap 2: Audit

In deze fase gaan wij na hoe de geïnventariseerde ruimtes gereinigd worden. We bekijken de soort handelingen, de ergonomie, de frequentie van het reinigen, het resultaat en de vakkennis van het personeel.

Stap 3: Uw FloorCarePlan

Voor iedere ruimte wordt een handleiding opgesteld, waarin stap voor stap wordt aangegeven hoe men de ruimte moet onderhouden, hoe vaak de ruimte gereinigd moet worden, met welk materiaal en welk product.

Stap 4: Opleiding

Wij leiden uw onderhoudsmedewerkers grondig op. Met aandacht voor de ergonomie op de werkvloer.

Stap 5: Aan de slag

Tijd voor actie! Wij gaan samen aan de slag met uw FloorCarePlan.

Stap 6: Evaluatie en Bijsturing

Wij evalueren uw FloorCarePlan na 1md, 3md en 12 maanden en sturen bij indien dit nodig zou blijken.