Linoleum

Dagelijks of periodiek onderhoud van linoleumvloeren

grondstoffen linoleum

Met linoleum haalt u een honderd procent natuurlijk product in huis. Deze vloer bestaat uit een samenstelling van houtmeel, kurk, hars, lijnolie en jute als backing. Een linoleum vloer gaat zeer lang mee en heeft enkele belangrijke voordelen t.o.v. klassieke vloeren.

  • Makkelijk in onderhoud
  • Lange levensduur
  • Hygiënisch
  • Milieuvriendelijk
  • Te renoveren terug als nieuw

Vraag raad aan een Inter-Care expert op 0475/348 361

Bescherming op maat

Linoleumvloeren in kantoren, zorgcentra’s, labo's, kapsalons, autoshowrooms, ...  vragen om extra  bescherming. Elke toepassing vraagt echter om een andere, aangepaste toplaag. Vraag dus raad aan onze specialisten en hun expertise, laat u inspireren door de voordelen.

Voor deze specifieke toepassingen kan u terecht op volgende pagina : bescherming

lino-gerenoveerd - pu coating - intercare

Dieptereiniging

Na enkele jaren intensief gebruik is een intensieve reiniging noodzakelijk. Van zwaarvervuilde vloeren of vloeren met beschadigde toplaag, kunnen wij alle vervuiling en oude polymeren verwijderen. Daarna dient de vloer afgewerkt te worden met een nieuwe toplaag, te kiezen uit verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de toepassing en uw wensen.

Links op de foto is de oude, vervuilde toplaag verwijderd, rechts de oude vervuilde toplaag. U merkt duidelijk het verschil.

strippen linoleum - oude lagen verwijderen - dieptereiniging linoleum - inter-care

Onderhoud

Nieuwe linoleum

Eerste onderhoud

Een nieuwe linoleum wil u best zolang mogelijk als “nieuw” houden.  Een goede basisreiniging is dus aangewezen. Inter-Care biedt u een waaier aan gespecialiseerde oplossingen en advies over het productgamma.  Pasklare oplossing gegarandeerd.

OPLEVERINGSPROBLEMEN ?

U zal het maar tegenkomen, de vloer wordt geacht het laatste wapenfeit te zijn in een nieuwbouw of verbouwing. Maar dan begint het, de schrijnwerker heeft nog iets af te werken, de electricien moet ook nog een paar lampen plaatsen die te laat geleverd zijn, enz. De vloer mag nog zo goed beschermd zijn, een kras hier en daar en een vieze vuile vloer is het resultaat.  De vloer heeft al goed afgezien door zand en vuil. De schilder heeft alle verfspatten verwijderd maar er niet op gelet of de vloer dit aankon. Resultaat, vlekken en een vloer die niet meer om aan te zien is.

Vertrouw dan op INTER-CARE voor een vakkundige, machinale schoonmaakbeurt, inclusief aanbrengen van een nieuwe toplaag. Maak een afspraak voor u de vloer in gebruik neemt.

oude linoleum hersteld - kleuren intensiever - lino in school- opnieuw toonbaar - inter-care

FloorCarePlan

Zes kleine stappen ...

Zorgeloos vloeronderhoud is niet langer een onbereikbare droom. De snelste weg naar correct en efficiënt vloeronderhoud, tegen een eerlijke prijs!
UW  FloorCarePlan in slechts 6 stappen !

Stap 1 : Inventarisatie:   Wij brengen uw vloeren, het loopverkeer en de verschillende types ruimtes duidelijk in kaart. Ook de preventieve maatregelen zoals een schoonloopsysteem wordt mee in de inventaris opgenomen.

Stap 2: Audit: In deze fase gaan wij na hoe de geïnventariseerde ruimtes gereinigd worden. We bekijken de soort handelingen, de ergonomie, de frequentie van het reinigen, het resultaat en de vakkennis van het personeel.

Stap 3: Uw FloorCarePlanVan iedere ruimte wordt een handleiding opgesteld, waarin stap voor stap wordt aangegeven hoe men de ruimte moet onderhouden, hoe vaak de ruimte moet gereinigd worden , met welk materiaal en welk product.

Stap 4: Opleiding , Wij leiden uw onderhoudsmedewerkers grondig op.  Met aandacht voor de ergonomie op de werkvloer.

Stap 5: Aan de slagTijd voor actie ! Wij gaan samen aan de slag met uw FloorCarePlan.

Stap 6: Evaluatie en Bijsturing.  Wij evalueren uw FloorCarePlan na 1md , 3md en 12 maanden en sturen bij indien dit nodig zou blijken. U bent altijd zeker van een frisse, mooie en propere vloer!