Houten vloeren

Algemeen

Elk interieur, elke woning, elke omgeving is uniek, en verdient bijgevolg een persoonlijke touch.  Uw houten plankenvloer of parket is dan ook de perfecte keuze.

Daarenboven, zijn houten vloeren of parketvloeren duurzaam, warm, isolerend en hebben een luxueuze uitstraling. Deze vloer verdient dan ook een juiste behandeling.  

INTER-CARE behandelt zowel nieuw geplaatst parket, als oude beschadigde en verweerde parketvloeren. 

strokenparket-na behandeling-volledig geschuurd- toplaag -gecoat

Eerste Onderhoud (nieuw)

Nieuwe houten vloeren kunnen reeds een eerste behandeling meehebben vanuit de fabriek, of een behandeling gekregen hebben, na de eerste schuurbeurt door de parketteur. 

Zijn er nog werken uitgevoerd na het plaatsen van uw houten vloer en is hij  "opgesmukt" met krassen, dan komen wij aan de beurt.  Renoveren, herstellen, beschermen dat is onze specialiteit.

De meest gangbare afwerkingen voor parket  zijn Olie, Zeep, Hard-Wax Oil of Vernis.

Parket- beschermen- renovatie parket - inter-care

Intensief reinigen

Een houten vloer is vaak grauw, grijs,  waar veel passage is, een vergeelde waxlaag, verouderde boenwas, watervlekken, enz.  Ondanks regelmatig onderhoud is uw parket toch niet meer zoals hij was, kortom uw parket is aan een grondige reinigingsbeurt of renovatiebeurt toe. 

Contacteer ons vrijblijvend voor een gepaste oplossing. Wij behandelen uw parket in verschillende stappen en doen enkel de stappen die echt noodzakelijk zijn om alles er terug als nieuw te laten uitzien.

Ons doel is nog steeds een budgetvriendelijke en duurzame oplossing op maat te realiseren, waarna het onderhoud heel eenvoudig blijft voor u!

intensief reinigen parket- zeepverwijdering-dieptereiniging parket - reinigen met parketzeep

Schuren

Bandschuren

Schuren doen wij met een zware bandschuurmachine, met doorlopende schuurband. De machine weegt 87 kg. Doordat onze apparatuur zelf vrij zwaar is kunnen we diepe krassen verwijderen, meerdere oude vernislagen krijgen wij gemakkelijk weg. Geschotelde plankenvloeren maken wij terug effen. Na het schuren kan u kiezen uit verschillende behandelingen zoals oliën, vernissen, waxen, enz. Bekijk het resultaat op onderstaande foto.

parket schuren-bandmachine-houten vloeren- opschuren- renovatie-herstellen-inter-care

Vlakschuren

Ooit komt er een moment dat uw parketvloer een grondige renovatie nodig heeft. De  vloer vertoont nu ferme krassen in het oppervlak of slijtageplekken die met de reguliere onderhoudsmiddelen niet meer te herstellen zijn. Om van uw doorleefde vloer weer de trots van uw interieur te maken heeft u een vakman nodig!

In nagenoeg alle gevallen kunnen we via onze machines de vloer renoveren en behandelen,  u merkt bijna niet dat het om een renovatie gaat.

vlakschuren parket - renovatie - schuren -

Kantwerk

NTER-CARE weet van aanpakken. Om de plinten niet te beschadigen raken wij die niet met onze grote bandschuurmachine. De plinten worden met 3 verschillende types machines vakkundig en handmatig aangepakt. Het opschuren van de plinten wordt in verschillende stappen uitgevoerd, dit om gegarandeerd het passende resultaat te bekomen en het eventuele verschil met het geschuurde parket zo laag mogelijk te houden.

Wij zijn pas tevreden als het goed is.

Onderhoud

Uw houten vloer kan op verschillende manieren behandeld zijn,  meestal krijgt u die cruciale informatie ook mee bij de aanschaf van uw vloer of van uw parketteur.

Dat kan gaan van vernis of laklaag, oliebescherming, boenen met was, olie-wascombinatie.

Onze specialisten komen ter plaatse en bekijken met u welke oplossingen er mogelijk zijn voor het onderhoud van uw vloer en welke de best mogelijke oplossing is. 

Uw vloer is onze zorg waard ! Na behandeling door INTER-CARE is onderhoud kinderspel.

parketbehandelng-beschermd parket- coating - inter-care
parketzeep-natuurlijke zeep- zeepmethode - parkebehandeling zeep- inter-care

Bescherming

De zeep methode kan alleen gebruikt worden op een houten vloer die behandeld werd met een natuurlijke,  al of niet ingekleurde olie. Het is een zeer eenvoudige manier om uw parket langer mooi te houden mits u de zeep op een correcte manier gebruikt.

Natuurzeep is een speciaal vervaardigde kwaliteitszeep, die dankzij zijn voedende eigenschappen de poriën in het hout dicht en beschermt tegen vuil en indringing van vloeistoffen. De olieachtige Natuurzeep vormt een beschermende film op het hout.

Denk eraan, een houten vloer heeft geen nood aan water,  wel een goede bescherming !

Vraag raad aan onze specialisten zij helpen u graag verder.

 

parketolie-inkleuren met olie - oliebehandeling parket - geolied parket

Oliën

Nadat uw parket van de oude olieaag is ontdaan, wordt een gekleurde olie opnieuw aangebracht.  Goed doseren en de overtollige olie regelmatig verwijderen maken dat uw parket goed beschermd is. Grondig opboenen en uw parket is weer als nieuw.

Hoe reinigt u uw geolied parket? Met de Natuurlijke Zeep voor Geolied Parket komt u al een heel eind.
Na een zorgvuldige reiniging, indien nodig, een plaatselijke schuurbeurt (zeer fijn schuurpapier), brengt u een fijne laag onderhoudsolie, aanbevolen door onze specialist, aan. Regelmatig opvegen om geen dikke lagen te laten liggen. Indien nodig opglanzen. Goed laten drogen vooraleer de ruimte opnieuw te gebruiken. De frequentie hangt af van het gebruik van de lokalen: een goed onderhouden geolied parket wordt mooier met de tijd.

Houdt u echter altijd aan de door de fabrikant voorgeschreven instructies. Vraag raad aan een professional indien u twijfelt.

Vernis

Uw gelakte of verniste vloer onderhoud u het best door een parket polish te gebruiken. Polish voor lak versterkt de lak door hem te beschermen tegen slijtage en krassen en zodoende de levensduur van het gelakte oppervlak te verlengen. Polish voor lak bouwt geen dikke laag op de vloer op, daar de oude laag vernieuwd wordt bij de volgende toepassing.

Tips voor gelakte vloeren

  • Zorg ervoor, dat u direct bij buitendeuren een goede inloopmat plaatst; zo voorkomt u dat het vuil op de vloer komt. Vuil zoals zand werkt als schuurpapier. De vloer wordt hierdoor beschadigd. Verwijder dit vuil dus altijd zo snel mogelijk.
  • Plaats plantenbakken nooit direct op de vloer, maar zet deze op een schaal, zodat er geen water op de vloer kan lekken. Het water kan vlekken veroorzaken en het hout beschadigen.
  • Met goed onderhoud voorkomt u snelle slijtage van uw vloer.
  • Plaats onder tafels, stoelen e.d. viltjes; hiermee voorkomt u ernstige beschadigingen, bij ons kan u terecht voor 'Scratch no more' stoeldoppen en wielen.

WoodCarePlan

Uw WoodCarePlan in slechts 6 stappen

Zorgeloos vloeronderhoud is niet langer een onbereikbare droom. De snelste weg naar correct en efficiënt vloeronderhoud, tegen een eerlijke prijs!

Stap 1: Inventarisatie

Wij brengen uw houten vloeren, het loopverkeer en de verschillende types ruimtes duidelijk in kaart.  Wij delen die op in High, Medium en Low Traffic zones.

Stap 2: Audit

In deze fase gaan wij na hoe de geïnventariseerde ruimtes gereinigd worden. We bekijken de soort handelingen, de ergonomie, de frequentie van het reinigen, het resultaat en de vakkennis van het personeel.

Stap 3: Uw WoodCarePlan

Voor iedere ruimte wordt een handleiding opgesteld, waarin stap voor stap wordt aangegeven hoe men de ruimte moet onderhouden, hoe vaak de ruimte gereinigd moet worden, met welk materiaal en welk product.

Stap 4: Opleiding

Wij leiden uw onderhoudsmedewerkers grondig op.  Met aandacht voor de ergonomie op de werkvloer.

Stap 5: Aan de slag

Tijd voor actie! Wij starten samen uw WoodCarePlan op.

Stap 6: Evaluatie en Bijsturing

Wij evalueren uw WoodCarePlan na 1md, 3md en 12 maanden en sturen bij indien dit nodig zou blijken. U bent altijd zeker van een frisse, mooie en propere vloer !

U heeft geen huisleverancier, geen nood, u kan via onze webshop de juiste producten bestellen.