Bolon

Zweeds design

Het Zweedse designbedrijf Bolon loopt wereldwijd voorop als fabrikant van innovatieve vloerbedekking van geweven vinyl. Het tapijt is geweven met vinyl vezels en de rug is gesterkt met glasvezel versterkte vinyl vezel. Door het toepassen van verschillende structuren, dessins en kleuren handhaaft Bolon zich als een voorloper van het nieuwe tapijt op wereldniveau. Bolon is ook 100% recycleerbaar, u draagt dus met Bolon  uw steentje bij voor een beter milieu.

Voor het best mogelijke eindresultaat wordt het product volledig verlijmd op een geëgaliseerde ondervloer.

Bolon is zeer sterk, gemakkelijk in onderhoud en vrijwel overal toepasbaar.

bolon - zweeds design - onderhoud -inter-care

Bescherming

Bolon is gemakkelijk in onderhoud, laat zich reinigen met water en een milde zeep. Het kleine addertje onder het gras, als we dat zo mogen noemen, is het drogen.  Door de structuur van het tapijt gaat vocht dieper dan u denkt.

Laat uw vloerbedekking behandelen door Inter-Care.  Een beschermende finish of een lichte coating zal het tapijt minder indringbaar maken en helpt op die manier diepe vlekvorming te voorkomen.

INTER-CARE gaat mee met zijn tijd.

Dieptereiniging

Zelfs high tech verdient regelmatig een goed onderhoud

Ondanks een goed en regelmatig onderhoud dient uw Bolontapijt periodiek of jaarlijks tot diep in de poriën gereinigd te worden. Afhankelijk van het loopverkeer en de vervuilingsgraad wordt dit dus 1 of meerdere keren per jaar.

Het tapijt zal op die manier zijn volle kleuren langer behouden en zal de levensduur van uw tapijt ook aanzienlijk worden verlengd. Het onderhoud is ook voor een groot stuk mee bepalend voor het goede of slechte uitzicht van uw Bolon.

INTER-CARE biedt u een unieke dieptereiniging aan. video

Vlekkenbehandeling

Voorkom vervuiling en vlekken vanaf dag 1. Een goed mattensysteem aan de ingangen houdt het vuil voor meer dan 80% tegen. Regelmatig stofzuigen en de vloer schrobben met water om de glans te behouden en de levensduur aanzienlijk te verlengen. 

Vlekken dienen binnen een tijdsspanne van maximum  24h weggenomen te worden. De vloer zal dan een stevige schrobbeurt nodig hebben met lauw water en een klein scheutje detergent. Er wordt echter van de fabrikant aanbevolen periodiek een dieptereiniging te laten uitvoeren. Voor kleine oppervlaktes kan men met een zachte borstel werken en daarna droogmoppen, voor grote oppervlaktes wordt de machinale reiniging aanbevolen. Dit proces reinigt en herconditioneert de oppervlakte van de vloer, in dit geval mogen echter geen beschadigingen van de vloer aanwezig zijn.

Neem contact op met INTER-CARE, wij komen ter plaatse, wij analiseren de situatie en bespreken met u wat de mogelijkheden zijn.

Onderhoud

Voor het gewone onderhoud hoeft u geen grote inspanningen te doen. Met een goede, krachtige stofzuiger komt u al een heel eind. Plaatselijk kan u verse vlekken behandelen met wat handwarm water en een zeep ( ph 7,5 - 8), goed inborstelen en daarna onmiddellijk met een microvezel of een vlakmop drogen. Zorg er goed voor dat het tapijt echt goed droog gewreven wordt in de lengterichting van het tapijt. Omdat Bolon een geweven structuur is, is het erg belangrijk dat u tijdens het onderhoud er goed oplet dat er geen water blijft zitten in de structuur.  Goed drogen is dus van uiterst groot belang.

Indien u vlekken moet verwijderen, kijk goed op het ontvlekkingsmiddel of dit geschikt is voor vinyl.