Beton Vloeren

Algemeen

Gepolijst beton wordt dikwijls gebruikt voor bedrijfsvloeren.
Maar ook in woningen en voor kleine oppervlakken is het toepasbaar. Gepolijst beton heeft talrijke voordelen.

  • Het doorlopende oppervlak is gemakkelijk te onderhouden.
  • De “industriële” look past perfect in uw bedrijf, in uw woning, maar komt ook tot zijn recht in een gerenoveerd oud gebouw.
  • De toleranties (vlakheid, kleine scheurtjes...) die gebruikelijk zijn voor een industrievloer, worden soms moeilijker aanvaard in een privé-woning. Bespreek vooraf goed welk resultaat wenselijk is.
  • In kleine ruimtes is het niet altijd mogelijk met industriële machines te werken. De afwerking vergt dan meer handwerk, wat de kostprijs beïnvloedt.
Beton-curing-verwijdering curing-beschermen

Curing verwijderen

Nieuwe betonvloer
Na het polieren van een betonvloer, wordt een curing compound aangebracht. Deze curing zorgt voor een vertraging van het uithardingsproces. Dit voorkomt te snel inkrimpen/uitdrogen met scheuren tot gevolg. Laat de resten van deze curing lang genoeg op de vloer! Na uitharding ( +/- 1 maand)  mag deze curinglaag verwijderd worden.

INTER-CARE heeft ervaring met het verwijderen van curing en het aanbrengen van een beschermende toplaag. U heeft daarna een onderhoudsvriendelijke en mooie betonvloer.

Beton schuren

Bij nieuwbouw en renovatie

Diepschuren laat toe de oppervlakte van het beton volledig te effenen,  een mooi egaal oppervlak maakt daarna het onderhoud super gemakkelijk.

De oppervlakte polijsten zorgt ervoor dat er een mooie glans ontstaat op de betonvloer. Door polijsten wordt niet alleen de curing compound verwijderd, maar ook betonmelk wordt efficiënt weggewerkt. Het resultaat is mooi, modern en onderhoudsvriendelijk.

Beton onderhouden

Na het verwijderen van de curing kan het beton gewoon onderhouden worden door toepassing van de zeepfilmmethode. Regelmatig reinigen met de juiste zeep, zorgt voor de dichting van de microporiën waardoor de glans verzekerd blijft.

Impregneren

Door de betonvloer te impregneren wordt het oppervlak versterkt door het verminderen van de lege ruimten en daardoor verhoogt de dichtheid. Door het vullen van de poriën en het vernauwen van de kanaaltjes wordt er een waterdicht oppervlak bekomen, en dit terwijl het beton nog steeds het transport van dampen blijft toelaten en dus ademend blijft. De impregnatie, indien correct aangebracht, droogt zonder zichtbare sporen.

Duurzame coating

Het INTER-CARE team werkt samen met de professionals zoals 3M. Scotchguard Protector is een hedendaags product om uw natuursteen  te beschermen. Scotchgard Protector  heeft de norm gezet voor ecologisch leiderschap. Door ervaren 3M medewerkers voldoet 3M aan de strengste normen voor kwaliteitscontrole en is de kwaliteit ook gegarandeerd.

Ons team werkt nauw samen met de fabrikant om ons in staat te stellen de beste behandeling voor uw vloer te kunnen bieden. Daarom moeten de producten van 3M ook kunnen beantwoorden aan de door ons gestelde kwaliteitseisen. Onze technische specialisten kunnen u daarbij ook helpen om het juiste Scotchgard product te kiezen die uw vloer optimaal beschermt.

FloorCarePlan

Uw FloorCarePlan in slechts 6 stappen!

Zorgeloos vloeronderhoud is niet langer een onbereikbare droom. De snelste weg naar correct en efficiënt vloeronderhoud, tegen een eerlijke prijs!

Stap 1 : Inventarisatie

Wij brengen uw vloeren, het loopverkeer en de verschillende types ruimtes duidelijk in kaart.

Stap 2: Audit

In deze fase gaan wij na hoe de geïnventariseerde ruimtes gereinigd worden. We bekijken de soort handelingen, de ergonomie, de frequentie van het reinigen, het resultaat en de vakkennis van het personeel.

Stap 3: Uw FloorCarePlan

Voor iedere ruimte wordt een handleiding opgesteld, waarin stap voor stap wordt aangegeven hoe men de ruimte moet onderhouden, hoe vaak de ruimte gereinigd moet worden, met welk materiaal en welk product.

Stap 4: Opleiding

Wij leiden uw onderhoudsmedewerkers grondig op. Met aandacht voor de ergonomie op de werkvloer.

Stap 5: Aan de slag

Tijd voor actie! Wij gaan samen aan de slag met uw FloorCarePlan.

Stap 6: Evaluatie en Bijsturing

Wij evalueren uw FloorCarePlan na 1md, 3md en 12 maanden en sturen bij indien dit nodig zou blijken.

U bent altijd zeker van een frisse, mooie en propere vloer!