3M deurmattensysteem

Hou het vuil buiten

Met een goed schoonloopsysteem hou je voor 90% het vuil tegen. Een mattensysteem werkt goed als het:

1. Vuil, zand en vocht afvoert

Als bezoekers over de mat lopen, moet deze het vuil van hun schoenen verwijderen. Gebruik een primaire ‘schraap’-mat om vuil en zand te verwijderen. Gebruik vervolgens een secundaire mat om het vocht af te voeren.

2. Lang genoeg is

Korte matten worden nauwelijks gebruikt en werken niet. Een mat moet zo lang zijn dat bezoekers er meerdere stappen op zetten. Hoe meer stappen, des te beter de reiniging.

3. Vuil, zand en vocht vasthoudt

Als een mat eenmaal het vuil, zand en vocht heeft afgevoerd, wilt u hiervan ook niks meer terugzien. Een goede mat houdt dit allemaal vast, op veilige afstand van het oppervlak. Bij een slechte mat blijft het op het oppervlak zitten, waardoor het door de volgende bezoeker verder het gebouw wordt ingelopen.

4. Er goed blijft uitzien

Tijdens slecht weer worden matten het zwaarst op de proef gesteld. Een ‘slechte mat’ ziet er al heel gauw smerig en doorweekt uit, terwijl een goede mat er de hele dag prachtig blijft uitzien.

5. Eenvoudig te reinigen is

Matten die vuil van schoeisel afvoeren, moeten worden gereinigd. Bij een goede mat is dat geen enkel probleem; al het vuil laat zich door stofzuigers gemakkelijk verwijderen, en de mat blijft er perfect uitzien. Het reinigen van een slechte mat duurt langer, en vaak maakt de mat helemaal geen ‘schone’ indruk.